V75-tips, Vermo 17.5.2015

/ Ei kommentteja

V75-1: 1 Kentucky Love (7, 5)
V75-2: 9, 2, 3, 1 + 10 (5, 4)
V75-3: 8, 9, 2, 1 (4, 3)
V75-4: 10, 3 + 4, 9 (7, 2)
V75-5: 5, 6, 10 (3, 12)
V75-6: 5 + 1, 10 (3, 9)
V75-7: 4, 8, 9, 1 + 6, 7 (3, 5)

Litet system 384 rader
Stort system 4320 rader

V75-SPIK

V75-1/1 KENTUCKY LOVE

I första V75-avdelningen finns det en intressant spik-idé. 1 Kentucky Love (11 %) har varit utmärkt i sina sista starter. Förra gången kördes hästen mer passivt och den sågt inte extra ut i regnvädret men spurtade bra i slutet. Den går bättre på lätt bana och sådan kommer söndagens bana att vara. Kentucky Love kommer troligtvis att få spets från starten.

5 Super Photogenic (27 %) är stark och snabb men också ganska osäker. Hästen kommer nog inte att vinna från dödens, men kommer att vara högt ändå. Kan inte spelas som favorit, eftersom dens värsta motstånd kommer att få ett bättre lopp.

7 Star Martini (11 %) är en Derby-finalist och den kommer att bli en bra häst till Gulddivisionen. Hästen vann säsong öppningen enkelt. Förra gången blev den störd i första kurvan och galopperade. Hästen kan öppna hårt och kommer att delta spetsstriden. Om Kentucky Love inte passar som spikförslag, måste man kryssa in också Star Martini.

3 Askö Q. (3 %) spurtade långt i Bergsåker och blev då tredje. Spåret är bättre än tidigare. 9 Predator Icon (16 %) kommer att bli mycket spelad men den är bäst från spets fast den vann förra gången från 2. ute. Hästen är här överspelad.

V75-2

9 Suivikas (32 %) har varit sedan hösten Finlands bästa kallblod. Hingsten kommer från alla platser och är lite bättre från dödens/täten än bakom andra. I det här loppet skall den inte bli i dödens. Favorit.

2 Tapsan Tahti (9 %) har utvecklats ännu som 13-åring, och kommer att vara det värsta motståndet för Suivikas. Hingsten svarar tappert emot andra och kommer från alla platser. 1 Camri (8 %) är en startraket som är ofta körd till täten. Förra gången höll den hård fart i täten men räckte inte emot Suivikas i slutet.

3 Art Kjarvald (19 %) är tuffare av de norska. Den gav ett bra motstånd till Månprinsen A.M och galopperade mitt i vinstkampen. Hästen kommer att springa nära täten.

V75-3

8 Victory Bonsai (41 %) har gjort tuffa lopp i början av året och motståndet ser inte illa ut. Hästen vann på Jokimaa ett lopp med bra klass från dödens. I Kuopio rundade den fint efter startgalopp och vann. Victory Bonsai kommer inte att få ett enkelt lopp men den kommer att vara nära vinst även från dödens.

9 M.T. James (6 %) blev duktigt fjärde bakom årgångs stjärnan Al Dente. Hingsten har inte räckt till emot dem bästa men är en av loppets bästa hästar.

2 Arctic Muscles (17 %) började säsongen förra året bra, men utvecklades inte mot slutet av året. Nu har hästen igen utvecklats och de förra vinsterna har kommit från lätta lopp, men hästen har ändå jobbat i fin stil. Arctic Muscles kommer troligtvis att springa i täten.

V75-4

10 Begemont Frido (37 %) fick njuta av 3 Graffiti Artists drag och spurtade bra i slutet till enkel säger. Hästen är jätte bra och en mogen unghäst, men verkar inte ändå som en superstjärna. Loppet ser passligt ut och hästen kommer att vara högt, även om spåret inte är bra. Inte som spik.

3 Graffiti Artist (13 %) är en stor och begåvad häst men utvecklas än. Tuomas Korvenojas häst är svår att vinna om den kommer på tätplats. 4 Time Wise As (24%) rekord är ännu blygsam men hästen har potential. Förra gången från täten var den en bra tvåa.

V75-5

5 Golda Mercury (36 %) fick förra gången i Tammerfors hård präss i täten och hästen gick första varvet 10,5. Hästen vann ändå enkelt. Golda Mercury kan vinna från alla platser förutom dödens. Den kommer troligtvis inte att få tätplats, då nummer 3 Interest Sånna startar hårt och körs från spets.

6 Bacardi Razz (16 %) gick förra gången på tung bana enkelt en 14-tid. Hästen var dålig dåden kördes barfota runt om, men har gjort bra lopp med skor på.

En idé i loppet är nummer 10 Up to Belle (2 %). Hingsten har suttit fast i de två sista loppen och är absolut en tillräckligt bra häst till det här loppet.

9 Evisir (2 %) gjorde ett bra lopp förra gången och vann enkelt. Nu är motståndet hårdare.

V75-6

5 Absolut Newport (64 %) har förbättrat sina tag med starterna. Fast den har inte startat på ett tag, kommer den att vara ett spik-förslag i loppet. Stoet kommer troligtvis att köras från täten och motståndet verkar inte illa. I Vermo vann den enkelt från täten.

1 Orderly (11 %) har varit oerhört bra i de sista loppen. Den vann förra gången i Seinäjoki det tuffa stoet Venice och i Vermo vann hästen från dödens. Jorma Kontio kommer att få bra fart på Orderly och kommer att vara det värsta motståndet till Absolut Newport.

V75-7

4 Oasis Bi (55 %) kommer att kunna vinna Finlandia-loppet om den får springa från spets, men jag tycker att den är ändå för mycket spelad. Hingsten spurtade bra i Olympiatravet och vann enkelt i Mantorps Gulddivision.

9 Univers De Pan (9 %) vann förra året Finlandia-loppet, men har inte varit sitt bästa på sista tiderna.

8 Moving On (10 %) skulle vara absolut en vinnare i det här loppet från ett bättre spår, men kan inte heller glömmas bort från spår 8.

1 Pascia’ Lest (8 %) är en av loppets bästa hästar men är inte ännu i toppform. Den kommer troligtvis att springa som andra på innerspår.

6 Vincennes (8 %) kommer att ha svårigheter att få ett bra lopp. Förra gången vann den efter ett enkelt lopp.

7 Kash’s Cantab (3 %) är inte en lika bra häst som de ovan nämnda, men hingsten har förbättrat sina tag på sista tiderna. I Örebro galopperade den i sista kurvan med alla krafter kvar.

Speltips: Jere Törmänen, @jeretor
Översättning: Malin Kullberg, @Malin_Kullberg

Kommentoi