Ragù

/ Ei kommentteja

Ensimmäinen ruokabloggaus! Italialainen keittiö on lähellä sydäntäni. Italiassa ruoanlaitto on periaatteessa hyvinkin simppeliä. Periaatteessa siksi, että jokaisesta annoksesta tuntuu kuitenkin olevan jokaisella oma reseptinsä ja oma on tietysti aina se oikea. Pidän siitä, että Italiassa luotetaan tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Lisäksi ruoanlaitto on siellä usein varsin huoletonta ja itsekin olen omaksunut sellaisen tavan, etten yleensä mittaile raaka-aineiden määriä tarkasti, vaikka tietysti sellaisiakin ruokia löytyy, joissa on syytä olla tarkkana.

Aloitetaan annoksella, josta useimmat pitävät. Ragù on italialainen klassikko. SE juttu tässä hommassa on hitaasti kypsentäminen ja ainakin pari-kolme tuntia ragùn tekemiseen on syytä uhrata. Ragù on lihakastike, jonka itse valmistan useimmiten jauhelihasta. Eikä sitten sekoiteta tätä mihinkään spagetti bolognese hömpötyksiin. Itse lyön ragùun mitä milloinkin ja tänään tein tälläisen version:

IMG_8422

IMG_8425

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naudan jauhelihaa tai nauta-sikaa
pekonia
tölkkitomaatteja (murskakin käy)
sipulia
valkosipulia
porkkanaa
punaviiniä
suolaa ja pippuria
(tuoretta) rosmariinia
parmesaania

Paista lihat. Lisää porkkanat ja sipulit joukkoon puolessa välissä paistoa ja paista kunnes lihat on kypsiä. Lisää punkku ja anna sen haihtua. Iske seuraavaksi sekaan tölkkitomaatit, tilkka vettä ja mausteet. Anna hautua pari tuntia. Tarkista maku, sekoita pasta (esim. tagliatelle tai spagetti) kastikkeen kanssa ja raasta parmesaania päälle. Helppoa kuin mikä, mutta äärimmäisen herkullista.

IMG_8426IMG_8428

Kommentoi