Kolme yötä Kuninkuusraveihin

/ 2 kommenttia

Kuninkuusravit ovat kolmen yön päässä. Mulla on koko ajan vahvistunut tunne, että joensuulaiset järjestävät ihan oikeasti kaikkien aikojen Kuninkuusravit. Asioita on mietitty poikkeuksellisen perusteellisesti ja uskon, että viikonvaihteessa kaikki pelaa ja tunnelma on rento. Hevosilla on Linnunlahdella hyvät oltavat ja yleisön viihtyvyyteen liittyen pari nostoa tehdäkseni Kuninkuusravien mobiilisovellus on erinomainen ja ruokatarjonta vaikuttaa mainiolta. Kuten taannoin tuli Twitterissä todettua, on loistavaa että tarjolla on muutakin kuin b-luokan makkaraa ja pyttipannua. Esimerkiksi erilaiset burgerit ovat tämän kesän kova juttu ja niitä on tarjolla useita erilaisia. Paikallisuuden esiin tuonti menussa on tärkeää.

Säätiedotukset eivät lupaa hyvää ja vaikka suomalainen ravikansa on Kuninkuusravien suhteen uskollista, verottaa sää valitettavasti kävijöitä. Toivon silti ettet pelästy pieniä sateita, sillä näissä raveissa todellakin kannattaa olla paikalla.

Itse olen viikonlopun töissä, kun isännöimme Toni Niemistön kanssa tallkaarteen Kunkkustudiota. Kuninkuusraveissa työskentely on erityinen kunnia-asia ja edellisestä kerrasta on vierähtänyt neljä vuotta. Tuolloin hoidin Teivossa voittajahaastattelut. Jännitettävää riittää muutenkin, kun isäpappa ja valmentaja Anu Hyytiäinen ovat taikoneet lyhyessä ajassa tamman Hujanhajan avoimelle tammatasolle. Tänä vuonna Kuningatarkilvan kärkeen on tuskin vielä asiaa, mutta tulevina vuosina se on tuon tamman kohdalla täysin mahdollista. Ei me viimeiseksi kuitenkaan jäädä tänäkään vuonna. Pakko muuten kehaista Anua vielä erikseen, sillä hän on valmentanut vain muutamaa hevosta ja niistä Sirun Valpuriina voitti jo kuningattaren tittelin ja Hujanhajan on nyt mukana. Käsittämättömän kova saavutus.

Laitan vielä videoanalyysit pääkilpailujen osallistujista kun lähdöt on psyykattu huolella, joten niistä ei vielä tässä yhteydessä enempää. Jokatapauksessa totean jo tässä vaiheessa, että tervetuloa Linnunlahdelle!

2 Kommenttia

 1. Pasi hallamäki
  | Vastaa

  Hyvä Jere, kiva kirjotus! Mutta oletko unohtanut suomen ravien edistämisen, kun
  Harvakseltaan vihjaat Suomeen hyviä vinkkejäsi toisin kuin ennenvanhaan.

  Vai olenko väärässä, Kun sun kimppapelitkin nykyään suuntautuu Ruotsiin mistä
  ei ainakaan minulla mitään hajua, eikä aikakaan mulla niihin riitä.

  Kiitos ja anteeksi. Ei mulla muuta! Kuitenkin kivaa kesää!

 2. Jere
  | Vastaa

  Moi Pasi! En ole missään tapauksessa unohtanut, mutta monenlaiset työt pitävät miehen niin kiireisenä, etten ole ehtinyt psyykata Suomen raveja viime aikoina useinkaan niin hyvin, että niistä viitsisi vihjeitä kirjoittaa. Seuraan Ruotsin raveja nykyään vähintään yhtä paljon kuin Suomenkin ja koska siellä on enemmän löysää rahaa ja isot vaihdot, suuntautuu valtaosa pelieuroistani tällä hetkellä sinne. Ps. luin sun aiemman palautteen, mutta en ole muistanut vastata. Kiitos siitäkin ja leppoisaa loppukesää!

  Jere

Kommentoi